Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
  • Angelets de la Terra, association culturelle de Catalogne Nord, crée en 2001 pour promouvoir la langue et renforcer les liens avec le reste des Pays Catalans. Contactez-nous! www.angeletsdelaterra.com Tél: 0033-668.898.271 ramon@angeletsdelaterra.co
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Archives
1 avril 2014

Enderrock: Homenatge al cantautor nord-català Joan Pau Giné

Una pagina de la revista Enderrock dedicada a Canten Giné, aqui podeu escoltar les 6 cançons de Giné pels grups que seran presents a Bages el dissabte 26 d'abril.

joan_pau_gine AB

 

 

Un centenar de grups i solistes d’arreu dels Països Catalans versionen les cançons de Joan Pau Giné en el quàdruple disc d'homenatge Canten Giné (Adiu Ça Va?, 2014), dedicat íntegrament al desaparegut cantautor nord-català. El dissabte 26 d'abril a Bages del Rosselló, el seu poble natal, dues joves bandes de la Catalunya Nord i quatre artistes del sud participaran en la presentació oficial d'un àlbum magne i històric que avancem a EDR.
Molt popular al Rosselló i encara desconegut al sud de les Alberes, Joan Pau Giné va ser un cantant que va saber connectar amb la gent del poble. Les seves cançons estaven farcides de gal·licismes però reflectien un model de llengua molt més proper al que utilitzaven molts ciutadans de la Catalunya Nord, i més que cap altre cantant del territori. Giné va morir prematurament en un accident de cotxe l’any 1993. Des d’aleshores, la majoria de cantants nord-catalans li han retut homenatge interpretant alguna de les seves cançons. Ho van fer en discos propis, entre altres, Gerard JacquetJordi BarrePere FigueresBlues de Picolat i Pascal Comelade & Gerard Jacquet.
 
Ara l’associació Adiu Ça Va?, dedicada a la divulgació de les cançons de Joan Pau Giné, i l’associació Angelets de la Terra, que promou l’ús del català entre els músics de la Catalunya Nord, han editat una magna obra amb més de noranta versions del cantautor nascut a Bages de Rosselló l'any 1947, a càrrec de músics d'arreu dels Països Catalans. L’obra es presenta en un quàdruple CD acompanyat d’un llibret biogràfic de cent pàgines, i també en una edició sonora més assequible econòmicament. És la primera vegada que s’homenatja un cantant català amb una obra d’aquesta dimensió.
 
Entre els participants als discos hi trobem cantants i grups de tot el domini lingüístic, de diverses generacions i de diferents estils. EDR estrena les versions interpretades per dos artistes nord-catalans, Norha ("La gent puta") i Ghetto Studio ("Camins"), i quatre de la resta del país, la lleidatana Meritxell Gené("Espieu"), l'hostalriquenc Sr. Mit ("Les velles barques"), els valencians VerdCel("La marinada") i els rumbers barcelonins Els Delai ("Els homes de la por").
Publicité
Commentaires
Publicité