Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
  • Angelets de la Terra, association culturelle de Catalogne Nord, crée en 2001 pour promouvoir la langue et renforcer les liens avec le reste des Pays Catalans. Contactez-nous! www.angeletsdelaterra.com Tél: 0033-668.898.271 ramon@angeletsdelaterra.co
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Archives
30 octobre 2014

Què votaran els músics que participen en l'homenatge a Giné el 9N?

S'acosta el dia. El 9N està a tocar i eclipsa l'actualitat política catalana, a les portades dels diaris, les tertúlies i fins i tot en actes culturals. L'ambient està crispat i en ple segle XXI succeeixen episodis tan insòlits com la censura de "L'estaca" a la gala dels festival Filmets de Badalona de fa pocs dies. El saxofonista Martí Serra ho va denunciar en directe. El músic considera que si hagués estat per "criteris artístics" haurien canviat la cançó sense problemes, però es tractava d'una decisió política: "No té sentit la censura avui dia, s'ha de convèncer la gent amb arguments, no prohibir les coses". 

Els músics d'arreu dels Països Catalans han estat participant molt intensament del moment històric que està vivint Catalunya els darrers anys: els hem vist agafant-se de les mans a la Via Catalana, omplint de música el Camp Nou al Concert per la Llibertat o vestint-se de groc i vermell per a la gran V del darrer 11 de setembre. Ara arriba una data molt esperada, la del 9N, i Enderrock va demanar a 40 músics catalans si aniran a votar, i en cas afirmatiu, què votaran. Els donem la veu mentre tots plegats esperem exercir el dret a vot. Què votaran els músics el 9N?

 

verdcel-capçalera

Alfons Om (VerdCel) - Sí/Sí

"Sí-Sí per la no dependència, per la llibertat assumint tot el que comporta, per un país on hi haurà de tot, si no no ho seria, però on aquesta obertura siga una gran oportunitat per canviar la tendència del capital on cada dia més gent i amb més força volem que siga un país per a les persones. Sí-Sí rotund, vot de confiança pels PPCC. Volem un país que somie la nació completa, que sàpiga del seu potencial, que s'adrece a cosir traus i curar ferides, deixant enrere provincianismes, paternalismes i altres llastres. Diferents situacions i ritmes, però escletxes que s'obrin i canvis que s'albiren: vasos comunicants que sempre hem de mantindre àgils i lliures d'obstruccions, per seguir teixint la musculatura d'un ara junts i un demà plegats."

 

meri gene

Meritxell Gené - Sí/Sí
"Estem vivint dies molt intensos i probablement històricament parlant de vital importància. La clau de tot rau en la mobilització popular, i ha estat emotiva la rapidesa del canvi gràcies a aquesta força de la gent. El procés tindrà sentit quan aquesta mobilització finalment es canalitzi mitjançant la desobediència cap a una ruptura democràtica. Per una autèntica transformació política i democràtica als Països Catalans, basada en la justícia social, aquest 9N votaré Sí-Sí, per canviar-ho tot."

 

albert jorda

Albert Jordà - Sí/Sí
"Sabíem que seria molt complicat tant en termes legals com en termes d'infraestructura, i per tradició política, acostumem a no posar-nos gaire d'acord. Tot i així m'ha sorprès força com de lluny hem arribat i veig cada vegada més clar que ja no hi ha volta enrere. Com diu la cançó, 'hem d'anar més lluny' i com diu el poema, 'sempre amb vent de cara' però malgrat tot, hi ha la veu del poble, de la gent, aquest tsunami groc que hem omplert els carrers i això, mal els pesi, val més que qualsevol llei. És clar que no és la consulta que voldria, però aniré a votar. He anat confiant en el procés i crec que no es pot aturar, no ens poden aturar. Per a mi ha estat sempre l'hora de fer un pas endavant com a país i ara més que mai, el meu Sí-Sí cada cop està més clar."

 

andreu-valor

Andreu Valor - (si podia votar, votaria Sí/Sí)
"Des del País Valencià molta gent romanem atenta cada pas al voltant d'aquest 9N perquè són molts els motius que ens poden afectar, malgrat no viure al Principat. Ens cal canviar la realitat. Ens cal apostar per la veu del poble. Ens cal respectar la nostra cultura i llengua. Ens cal un futur lliure d'amos i de desigualtats i com a músic m'alegra que la nostra arma hagi estat la cançó. Som una altra manera de veure la vida i el nord és el nostre germà. Si jo pogués votar, votaria. I votaria Sí a la independència."

 

marta rius

La Marta Rius - Sí/Sí
"Votar és un dret democràtic i ho faré. Hauria preferit votar dins el marc del decret de consultes però si no es pot, doncs ho farem de la manera que sigui. Això ja no hi ha qui ho pari. Votaré per dignitat, i votaré Sí-Sí perquè des que tinc ús de raó que ho sento així. El que demano als nostres representants és que no s'entretinguin. Mai no hi hem estat tan a prop, i no ens podem adormir."

 

belda

Carles Belda - (si podia votar, votaria Sí/Sí)
"El que està passant al Principat de Catalunya fot goig, així, ras i curt. La gent empenyent, i qui ha de respondre, fent-ho. Bé, francament, bé. Hi seré però no hi podré votar, perquè no sóc ni al registre de vot des de l'estranger ni empadronat al Principat de Catalunya. Però votaria mitja dotzena de sís, tirant curt. Whisky Catalunya!"

 

Publicité
Commentaires
Publicité