Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
  • Angelets de la Terra, association culturelle de Catalogne Nord, crée en 2001 pour promouvoir la langue et renforcer les liens avec le reste des Pays Catalans. Contactez-nous! www.angeletsdelaterra.com Tél: 0033-668.898.271 ramon@angeletsdelaterra.co
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Archives
31 janvier 2017

Entrevista / Interview de Nayah (auteur, compositeur, interprète)

Nayah participa en el setè recopilatori del Col·lectiu Angelets de la Terra.

Va néixer a Perpinyà, de pare català (cognom: Mestres) i de mare andalusa.

Després de sis anys d'estudi en el conservatori de música de Perpinyà, Nayah decideix ser cantant professional.

El 1999, durant unes seleccions a l'Olympia, en directe a France 3, va ser escollida pel públic per representar França en el Concurs Internacional d'Eurovisió a Israel amb una cançó « Je veux donner ma voix » (Vull donar-li a la meva veu) escrita i composta per l'orquestra de René Coll.
El disc de Nayah tindrà un veritable èxit a França amb més de 400.000 exemplars venuts dels quals 12.000 en tan sols dues setmanes. Està classificat per una setmana entre els cent senzills més venuts a l'Estat francès.

 

Nayah participe à la septième compilation du Col·lectiu Angelets de la Terra.

Elle est née à Perpignan d'un père Catalan (nom de famille : Mestres) et d'une mère andalouse.

Après six ans d'études au conservatoire musical et d'art dramatique de Perpignan, Nayah se lance dans la chanson.

En 1999, lors de la finale nationale des sélections pour l'Eurovision, en direct de l'Olympia sur France 3, elle est choisie par le public pour représenter la France au concours international de l'Eurovision, qui se déroule en Israël avec la chanson « Je veux donner ma voix », écrite et composée par l'orchestre René Coll.

Le single de Nayah connaitra un véritable succès en France avec plus de 400 000 exemplaires vendus dont 12 000 en seulement deux semaines. Il est classé pendant une semaine parmi les cent meilleures ventes de singles en France. 

 

Web: http://www.nayah.fr/

Havies cantat en català abans de participar en el setè recopilatori del Col·lectiu Angelets de la Terra?

No, aquest títol és el primer en el qual canto en català. Gràcies al Sr. Jordi Barre, qui, un dia, em va recomanar de cantar en català. Per compartir, cada vegada que canto en els meus viatges, la llengua dels meus avantpassats. Em va presentar al Sr. Joan Tocabens, que va escriure el text, la música és de Benoit Kauffmanex arranjador de Johnny HallydaySylvie Vartan i Michel Sardou.

- Avais-tu déjà chanté en catalan avant de participer à cette septième compilation du Col·lectiu Angelets de la Terra?

Non, ce titre est le premier où je chante en catalan. Grâce à Mr Jordi Barre, qui, un jour, m'a fortement, encouragé, à chanter en catalan. Pour partager, chaque fois que je chante, à travers mes voyages, la langue de mes ancêtres. Il m'a fait rencontrer Mr Joan Tocabens, qui a écrit le texte, sur une musique de Benoit Kauffman, ancien arrangeur, de Johnny Hallyday, Sylvie Vartan et Michel Sardou.

 

- Què saps de la creació musical en català?

M'encanta escoltar cantar Jordi Barre. A través del seu repertori, que ens va deixar un patrimoni de valor incalculable. Jordi gràcies!

- Que connais-tu de la création musicale en catalan ?

J'adore écouter chanter Mr Jordi Barre. A travers son répertoire, il nous a laissé un patrimoine inestimable. Merci Jordi !  

 

- Per què has participat en el projecte Col.lectiu?

He participat en aquest projecte, per invitació de Ramon Faura-Llavari. Em va agradar la forma en què comparteix la seva passió per preservar i compartir generosament amb nosaltres aquesta llengua de casa nostra, a través de la música. La millor manera per a mi per sensibilitzar i emocionar a la gent. La música ens permet expressar el que vibra en el nostre cor. La música revela el que som, quan cantem i quan escoltem!

- Pourquoi as-tu participé au projet du Col.lectiu ?

J'ai participé à ce projet, suite à l'invitation de Ramon Faura-Llavari. J'ai été sensible à la manière dont il partage sa passion à préserver et à partager, généreusement, cette langue de chez nous, à travers la musique. Le meilleur moyen, pour moi, de sensibiliser et de toucher les gens. Car la musique nous permet d'exprimer, ce qui fait vibrer notre coeur. La musique révèle ce que nous sommes, quand on chante et quand on écoute !

 

- Cantes en català en els teus concerts?

En el meu nou programa vaig incloure aquesta cançó, que parla del temps i la vida que passa. Va ser escrit voluntàriament en català i francès. Per tal de fer entendre una part de mi a aquells que no entenen el català. Els meus orígens que no oblido. Estic orgullosa d’haver nascut en terra catalana. Quan canto en català, penso en els meus avantpassats, al Jordi, Joan i a tots els que han deixat la seva empremta per les futures generacions!

- Chantes-tu en catalan lors de tes concerts ?

Dans mon nouveau programme, j'ai inclus, cette chanson, qui parle du temps qui passe et de la vie. Elle a été, volontairement, écrite en Catalan et en Français. Afin de faire découvrir à ceux qui ne comprennent pas cette langue, une partie de moi. De mes origines que je n'oublie pas. Je suis fière d'être venue au monde sur cette terre catalane. Quand je chante en Catalan, je pense à mes ancêtres, à Jordi, à Joan et à tous ceux qui ont laissé leurs traces pour les générations à venir !

 

- Vols fer més cançons en català?

Per què no cantar un dels èxits de Jordi Barre !!!

- Souhaites-tu faire d’autres morceaux en catalan ?

Pourquoi pas reprendre un des succès de Mr Jordi Barre !!! 

16426324_10208316968027106_1631672945_n

Publicité
Commentaires
Publicité