Ghetto Studio és un grup català del reggae-dancehall que participa en el setè recopilatori del Col·lectiu Angelets de la Terra. Mixta i híbrids, amb melodies pop, amb l'energia del rock i del groove hip hop, que canta la seva doble cultura en francès i català.Format en 2011 a la platja de Banyuls, el grup s'ha convertit en un nom prometedor de l'escena regional.

Va ser programat en la gran sala del Mediador a Perpinyà el 2015. Ghetto Studio, que fa exclusivament música rítmica, melòdica i ben cisellada, canta lletres profundes i actuals, que atreu i interessa el públic. Acompanyat per Boris el seu enginyer de so, Ghetto es produeix en els espais miscals regionals (Salle Victoire 2 a Montpeller, Palau dels Reis de Mallorca i la Casa Musicale a Perpinyà) i, en particular, va tenir èxit en la Fête de la Musique del 2014, tocant davant d'un públic nombrós, plaça de Catalunya a Perpinyà. Recentment han animat moltíssim el públic del Festival Ida i Vuelta, també van fer la primera part de "Dub Foundation asiàtica" i "Sinsemilia". En 2016, van en el Festival Les Déferlantes compartint escenari amb « Patrice », « Tryo », « Bigflo et Oli » o « Nekfeu ».

Ghetto Studio est un groupe catalan de reggae-dancehall qui participe à la septième compilation du Col·lectiu Angelets de la Terra. Métissé et hybride, aux mélodies pop, à l’énergie rock et au groove hip-hop, qui chante sa double culture en français et en catalan. Formé en 2011 sur la plage de Banyuls, le groupe a évolué pour devenir un nom prometteur de la scène régionale.

Il est programmé dans la grande salle du Mediator à Perpinyà en 2015. Ghetto Studio, qui compose entièrement une musique rythmée, mélodique et bien ciselée, chante des textes réfléchis et actuels, ce qui interpelle et intéresse le public. Accompagné de Boris leur ingénieur du son, ils se produisent dans des salles de concert locales (Salle Victoire 2 à Montpellier, Palais des Rois de Majorque à Perpinyà, la Casa Musicale) et ont notamment brillé lors de la fête de la musique en 2014, en jouant devant un public dense place Catalunya. Ils ont récemment enflammé la scène lors du festival Ida y Vuelta, devant un parterre de Catalans conquis, en assurant la première partie de «Asian Dub Fondation » et « Sinsemilia ». En 2016 ils se produisent au festival Les Déferlantes en assurant la première partie de « Patrice », « Tryo », « Bigflo et Oli » ou encore « Nekfeu ».

16425236_10211776558668443_1221827733_n

>> Entrevista / Interview de Julio Leone (Ghetto Studio, reggae-dancehall)

 

- Quins són els seus orígens?

Sóc originari de Banyuls de la Marenda. Així que sóc Rossellonès. La meva mare és de Portbou i el meu pare és de Marsella.

- Quelles sont tes origines ?

Je suis de Banyuls sur mer. Je suis donc Roussillonnais. Ma mère est de Portbou et mon père est de Marseille.

 

- Havies cantat en català abans de formar part del col·lectiu Angelets de la Terra el 2011?

A part de les cançons de la meva infància, vaig cantar per primera vegada una cançó en català amb el col·lectiu. Vaig descobrir el col·lectiu a 17 anys, quan vaig integrar-ho. Em van oferir de participar de forma natural i, per descomptat, vaig acceptar naturalment. Aquest projecte em va donar l'impuls per començar la meva activitat musical en oferir-me l'oportunitat de fer els meus primers passos quan tot just estava començant el meu aprenentatge.

- Avais-tu déjà chanté en catalan avant d’intégrer le Col.lectiu Angelets de la Terra en 2011 ?

Mis à part les chansons de mon enfance, j'ai chanté mon premier morceau en catalan au sein du collectif. J'ai connu le collectif à l'âge de 17 ans, âge où je l'ai intégré. On m'a proposé tout naturellement de participer au projet et tout naturellement accepté. Ce projet m'a apporté l'impulsion nécessaire pour démarrer mon activité musicale en m'offrant la possibilité d'y faire mes premiers pas à un âge où je commençais tout juste mon apprentissage.

 

- Cantes en català durant els teus concerts?

Canto regularment cançons en català a l'escenari. El meu principal projecte, Ghetto Studio, aspira a tenir un repertori en francès i en català. És un objectiu molt clar.

- Chantes-tu en catalan lors de tes concerts ?

Je chante très régulièrement des chansons en catalan sur scène. Mon projet principal, Ghetto studio, vise à avoir un répertoire bilingue autant français qu'en catalan c'est donc un objectif très clair.

 

- Què saps de la creació musical en català?

Sé que és rica, de vegades compromesa i de vegades més lleugera.

- Que connais-tu de la création musicale en catalan ?

Je sais qu'elle est riche, tantôt engagée tantôt plus légère et qu'elle ne demande qu'à être façonnée.

16426474_10211776544348085_650206229_n