El segon concert organitzat pel Col·lectiu Angelets de la Terra per reclamar l’alliberament dels presos polítics catalans tindrà lloc el dissabte 19 de maig, a les 20h, en la sala de festes de Vilafranca de Conflent, amb la cantant lleidatana Meritxell Gené com a convidada especial.

concert Vilafranca

Després de l’èxit del primer concert on 600 persones van venir a Alenyà, els 60 voluntaris dels Concerts per la Llibertat van cap al Conflent per mobilitzar els nord-catalans fins la Cerdanya. El CDR Vallespir-Empordà portarà una parada per donar a conèixer al públic les diverses accions realitzades a Catalunya Nord i Sud per denunciar la repressió del govern espanyol. Els castellers “Angelets del Vallespir” faran una exhibició durant la vetllada que serà gravada per l’escola d’audiovisual de l’Idem.

El concert començarà a les 20 hores en la primera sala on es troba el bar i un petit escenari on tocaran el boxejador amb cor tendre Gadjo Lolo, Cris Cayrol el fill del famós escriptor Jordi Pere Cerdà, Maëlle Rouifed que interpretarà una cançó famosa francesa “Les moulins de mon cœur” traduïda per en Ramon Faura, Vincent Vila i el seu tarannà roots reggae del Vallespir, així com Virginie Turquin que canta de l’Edith Piaf a Deep Purple, sempre en català.

En el segon escenari, és Eric El Català que ens vindrà de Cerdanyà, després el prolífic cantautor Joan Ortiz ens presentarà algunes novetats. Meritxell Gené, vinguda de Lleida, serà la convidada de la Catalunya del Sud. Ja va participar a la quarta Setmana per la Llengua en 2010 i a l’homenatge a Joan Pau Giné en 2013, dos projectes dels Angelets de la Terra. Balbino Medellin, l’autor de la famosa cançó “Perpignan”, presentarà el seu nou repertori en català. La nit s’acabarà amb Llamp te Frigui, un grup molt festiu i molt implicat en la defensa de la identitat catalana.

Aquesta sèrie de quatre Concerts per la Llibertat, iniciada l'1 d'abril, va seguir ràpidament amb diverses mobilitzacions i una multitud d'actors de la Catalunya Nord. El 4 d'abril, trenta alcaldes incloent aquells que acolliran els concerts es van reunir a Pesillà de la Ribera per crear un col·lectiu amb l'ambició de reunir als alcaldes de Catalunya Nord i més enllà per mostrar que "donen suport a les personalitats de Catalunya preses i denunciar el silenci de França i d'Europa ". L'11 d'abril, la presidenta PS del Consell Departamental de la Catalunya Nord, Hermeline Malherbe va cridar els alcaldes, presidents comunitats de municipis, consellers departamentals i parlamentaris a demanar la represa del diàleg entre Catalunya i l'Estat espanyol, l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats. El 17 d'abril, els mitjans de comunicació van anunciar la creació de l'Aliança per les Llibertats a Catalunya que es vol transversal. El 20 d'abril, la presidenta PS del Consell Departamental, Carole Delga, declara que la situació al sud de Catalunya és intolerable.

Els Angelets de la Terra volen fer perdurar o fins i tot ampliar aquesta fantàstica energia i implicació dels nord-catalans. L’entrada al concert és lliure i es regalaran llaços grocs a tothom per reivindicar la solidaritat dels nord-catalans amb els presos polítics. Una caixa de solidaritat permetrà al públic de donar diners per recolzar les famílies dels presos i exiliats polítics. Ja s'han recollit 4.000 euros durant el concert de l'1 d'abril a Alenyà i es lliuraran a l'Associació Catalana de Drets Civils el 13 de maig, en presència dels familiars.

 

Eric El Català (cantautor)

 

Joan Ortiz (cantautor)

 

Maëlle Rouifed (cantautora)

 

Gadjo Lolo (cantautor)

 

Virginie Turquin (rock, variété)

 

Ramon Faura
Coordinateur Concerts per la Llibertat 
Président Col·lectiu Angelets de la Terra
Tél: 06.68.89.82.71
www.angeletsdelaterra.com