Els músics de Catalunya Nord, que formen el Col·lectiu Angelets de la Terra, s'han mobilitzat des de l'inici de l'any amb quatre concerts per donar suport als presos polítics i exiliats catalans. L'últim concert tindrà lloc a la sala de festes de Pesillà de la Ribera, el dissabte 13 d'octubre, a les 20 hores.

grups Concert per la Llibert a Pesillà de la Ribera

Per aquest quart Concert per la Llibertat, els Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) conviden la gent de Pesillà i els catalans del Nord a afirmar el seu suport als germans del Sud que pateixen la repressió de l’estat espanyol.

Els diners recaptats seran destinats a les caixes de solidaritat i es sumaran als 8000 euros obtinguts en els tres primers concerts.

 

El referèndum de l'1 d'octubre de 2017 va mostrat al món el desig de canvi del poble català i va destacar el comportament violent i antidemocràtic de l’estat espanyol. El moviment català segueix sent pacifista malgrat les provocacions, les persecucions judicials contra els alcaldes, els professors,... la condemna de músics a penes de presó per criticar la família reial, etc.

Els Angelets de la Terra consideren que aquesta situació és intolerable i perillosa per la democràcia. Per aquesta raó, organitzen els “Concerts per a la Llibertat”, les “Cassolades per la Llibertat” i l’exposició sobre el procés “Visca per la Llibertat” (www.visca-llibertat.cat).

 

L’objectiu dels Angelets és tenir el màxim de reso mediàtic i popular per pressionar les institucions franceses de l’àmbit local a l’àmbit estatal. De moment França és el principal aliats de l’estat espanyol i té un pes molt important a Europa. Des de la seva creació en 2001, els Angelets volen enfortir els lligams, esborrar la frontera mental, tot despertant el sentiment nacional amb l’afirmació d’aquesta solidaritat catalana. El procés català és una gran oportunitat per despertar les consciències a les comarques del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i part de la Cerdanya.

En un segon temps, els Angelets volen ajudar a multiplicar les mostres de solidaritat a Occitània, País Bacs, Alsacià, Bretanya i Corsega, proposant la seva exposició de fotos sobre el procés, els concerts i altres actes.

 

El concert solidari (entrada lliura) a la sala de festes de Pesillà de la Ribera començarà a les 20:00 h amb cançons tradicionals valencianes amb Susanna d'Alcoi. A continuació, hi haurà rumba catalana a l'escenari principal amb el grup de l’Empordà, Els Delai, que va participar en l'homenatge a Joan Pau Giné en 2013 i en la inauguració de Visca per la Llibertat, dues activitats organitzades pels Angelets de la Terra.

Seguiran els “fidelíssims”, Pere Figueres i Gerard Jacquet, amb una trajectòria des dels anys 70 i una participació en els col·lectius Guillem de Cabestany i Angelets de la Terra. Muriel Perpigna Falzon, valor creixent, presenta en molts actes oficials de la Generalitat a Catalunya Nord, interpretarà els millors clàssics de la cançó catalana amb un estil jazz.

La vetllada es finalitzarà amb la banda de rock festiu La Reskape, que prepara un àlbum totalment en català. Llamp te Frigui, de Pesillà de la Ribera i primer grup a formar part del Col·lectiu Angelets de la Terra, actuarà entre cada grup. És molt probable que el padrí del concert, l'actor Sergi López, faci una aparició durant aquest concert.

affiche Concert Llibertat Pesillà de la Ribera