Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
ANGELETS DE LA TERRA
  • Angelets de la Terra, association culturelle de Catalogne Nord, crée en 2001 pour promouvoir la langue et renforcer les liens avec le reste des Pays Catalans. Contactez-nous! www.angeletsdelaterra.com Tél: 0033-668.898.271 ramon@angeletsdelaterra.co
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Archives
15 octobre 2018

Èxit dels concerts a Catalunya Nord en suport als presos polítics

Els quatre Concerts per la Llibertat, de l’1 d'abril al 13 d'octubre de 2018, van permetre al Col·lectiu Angelets Terra de recollir 9.500 euros al govern de la Republicà catalana a l'exili a Brussel·les i l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) de les famílies i amics dels presos i exiliats polítics.

Els músics i els organitzadors que formen part del Col·lectiu Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) van treballar voluntàriament per defensar la democràcia i per donar suport a Catalunya i els catalans reprimits per la justícia i la policia espanyoles.

Aquests concerts, la manifestació davant del consolat espanyol, l'exposició de fotoperiodisme Visca per la Llibertat (www.visca-llibertat.cat) sobre el procés d'independència van tenir molt resó a les xarxes socials i a la premsa catalana. Fins i tot, France Inter (Paris) en va parlar quan Ramon Faura, president dels Angelets de la Terra, va rebre a casa seva els membres de l'ACDC.

Sergi López, únic actor no francès a guanyar el César del millor actor i el jugador de rugbi Bernard Goutta, amb una de les grades de la USAP que porta el seu nom, van apadrinar aquestes accions solidàries dutes a terme pels Angelets de la Terra. Sergi López va fer dos vídeos, en català i francès, on va convidar a participar en els concerts i l'exposició Visca per la Llibertat. Bernard Goutta va publicar dos articles, en català i francès, per donar suport als catalans del sud i a l'acció dels Angelets.

El president Carles Puigdemont i el ministre de Cultura a l'exili, Lluís Puig, van enviar vídeos per donar les gràcies als Angelets. El president Quim Torra va inaugurar l’exposició Visca per la Llibertat a la Casa de la Generalitat a Perpinyà. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de l’octubre de 2017, va enviar una carta per felicitar els Angelets des de la presó.

El CDR Vallespir-Empordà, el president de l'ANC Cerdanya i una delegada d’Òmnium Cultural Barcelona van fer intervencions en els concerts. Ramon Faura va ser convidat a presentar l'acció dels Angelets de la Terra, amb una roda de premsa, a la sala de premsa de l'ANC Barcelona.

Els Concerts per la Llibertat s’han acabat però els Angelets ja estan pensant en proposar als polítics nord-catalans solidaris de fer una gran manifestació unitària que s’acabaria amb un concert, quan s'iniciaran els judicis contra els membres del govern que van permetre el referèndum i els presidents de l’ANC i Òmnium.

Llamp te Frigui, Concert per la Llibertat a Pesillà de la Ribera (13-10-18)

Muriel Perpigna, Concert per la Llibertat a Pesillà de la Ribera (13-10-18)

Pere Figueres Concert per la Llibertat a Pesillà de la Ribera (13-10-18)

Salle comble Concert per la Llibertat a Pesillà de la Ribera (13-10-18)

Els Delai, Concert per la Llibertat a Pesillà de la Ribera (13-10-18)

entredada Centre Cultural de Pesillà de la Ribera

final del concert amb tots els musics

Gerard Jacquet

intervencio batlle maire Pesillà de la Ribera, Jean-Paul Billes

 

 

Publicité
Commentaires
Publicité