06/08/19

"Trobada per la Llibertat": Poésie et musique à Òpol i Perellós pour la démocratie et la liberté, le samedi 28 septembre 2019

Per aquests que no van participar en les Nits de Poesia (2006-2012) o en altres esdeveniments dels Angelets de la Terra, us informo que l’objectiu principal dels actes que organitzem és esborrar la frontera imposada i les fronteres mentals, creant amistats i intercanvis, en un ambient sempre festiu i reivindicatiu.

A Catalunya Nord, fer servir el català ja és un acte reivindicatiu. Els Angelets de la Terra vam crear en 2010 un col·lectiu de músics de Catalunya Nord per la llengua que va editar quasi 300 cançons en menys de 10 anys, quan la cançó en català era moribunda en aquestes terres septentrionals. En aquesta Trobada per la Llibertat participen uns dels músics capdavanters d’aquest col·lectiu.

Des del març de 2018, amb el nostre compromís a favor de l’alliberament dels presos polítics, del retorn dels exiliats i del dret d’autodeterminació del poble català vam fer un pas més en l’afirmació de les nostres reivindicacions catalanistes, sempre des de la cultura.

Amb aquesta primera Trobada per la Llibertat volem sumar els poetes i la poesia a la nostra acció a favor de la democràcia i de la llibertat, després de les Cassolades per la Llibertat davant del consolat espanyol o per la vinguda de Pedro Sanchez, dels Concerts per la Llibertat i de l’exposició de fotoperiodisme Visca per la Llibertat.

cartell trobada

Començarem la Trobada a les 14h en el pàrquing del castell de Salvaterra o castell d’Òpol, fronterer amb el Regne de França, com el de Perellós i el Castell vell de Salses. El president de l’associació dels Amics del Castell ens explicarà la historia d’aquest castell que va ser construït per Jaume Primer. Anirem al vell murtra, un arbre monumental de 1200 anys, que es troba en una vinya d’Òpol, on escoltarem poesies sobre els arbres d’en Joan Pere Sunyer, d’en Pere Figueres, etc. Després, la gent amb dificultats per caminar anirà directament al poble de Perellós i els altres aniran fins a la Caune de Perellós, una cova on escoltarem poesies i cançons tradicionals catalanes cantades per Muriel Perpigna.

Acabarem la Trobada per la Llibertat amb una vetllada al poble de Perellós, el poble més al Nord dels Països Catalans, que l’associació “Terre de Pierre” està reconstruint. Es podrà fer una visita guiada de les obres. El públic que gaudirà gratuïtament d’un espectacle de qualitat en un espai excepcional. Tothom ha de portar menjar per compartir. Posarem tot sobre unes taules i la gent podrà venir a picar tot gaudint de poesies i música. Hi haurà una barra en l’hostal de l’associació “Terre de Pierre”. Si fa mal temps, la vetllada es farà a la sala de festes d’Òpol.

 

 

Organitzadors / organisateurs: Angelets de la Terra, Terre de Pierres, Ajuntament d’Òpol i Perellós, Col.lectiu de músics i poetes de Catalunya Nord per la Llengua, Association Els Amics del Castell d'Opol; Vidéastes: Kévin & Tony; Photographe: Enrique Campaner

 

Programme

14h00 – 14h45 Castell de Salveterra / Château de Salveterra (Rendez-vous au parking/aparcament)

castell

 

- 15h00 – 16h00 Vella murtra / Vieux genévrier 

vell murtra

 

16h30 – 18h00 La Cauna de Perellós / Le trou la Caune              

cova

 

 

18h30 – 23h00 Poble de Perellós (Poesia i música devant l'église, pica pica partagé sorti du sac a Perellòs                        

Perellos

 

 

Les poètes et musiciens qui participeront tout au long de la journée:

Poetes i músics que participaran durant tot el dia:

 

Andríi Antonovskyi

 

Catalina Girona

 

Eduard Carmona

 

Ester Xargay

 

Francesc Gelonch

 

Guim Valls Soler

 

 

Joan-Pere Sunyer

JP Sunyer

 

Laia Carbonell

 

Maite Barcons

 

Marta Darder

 

Núria Martínez Vernis

 

Víctor Bonet Arbolí

 

Llamp te Frigui

 

Julio Leone (cantant Ghetto Studio)

 

Muriel Perpigna & Sébastien Falzon

 

Joan Ortiz

 

 

 

 

Posté par : occatalunyasongs à - Commentaires [0] - Permalien [#]


Commentaires sur "Trobada per la Llibertat": Poésie et musique à Òpol i Perellós pour la démocratie et la liberté, le samedi 28 septembre 2019

Nouveau commentaire