236 2019-02-24 Enrique Campaner cassolada Cotliure IMG_7756

Perpinyà: civils i polítics es manifesten per Catalunya del sud

 

En resposta a la repressió judicial i policial de l’estat espanyol contra el poble català, l’associació cultural dels Angelets de la Terra convida representants electes, associacions, partits, personalitats, etc. de la Catalunya Nord i més enllà per participar i cridar a participar a la concentració unitària i solidaria, el dissabte

 19 d’octubre de 2019, de 18h30 a 21h, davant del Castillet, a Perpinyà. Un esdeveniment "per la llibertat i la democràcia", organitzat en col·laboració amb el municipi de Perpinyà, el col·lectiu de 100 alcaldes solidaris, associacions culturals i esportives,...

 

Més enllà de la pregunta "a favor o en contra de la independència de Catalunya? ", Els fets molts greus que tenen lloc a l’estat espanyol porten a tots els actors de Catalunya Nord a posicionar-se a favor o en contra de la democràcia i dels drets fonamentals.

L’afirmació de la solidaritat de molts representants electes, presidents d’associacions, partits i personalitats influents sembla decisiva per tal d’incentivar la major mobilització possible per aquest acte solidari del 19 d’octubre a Perpinyà que pretén mobilitzar encara més l'opinió pública davant la persecució constant de la dissidència política a l’estat espanyol.

 

Des de fa més d’un any, els Angelets de la Terra van organitzar tr

es “Cassolades per la Llibertat” davant del consolat espanyol a Perpinyà i durant la vinguda del cap del govern espanyol a Cotlliure. Esdeveniments unitaris que van reunir a 300, 500 i 600 persones en un ambient festiu i reivindicatiu.

Els Angelets de la Terra també van organitzar quatre "Concerts per la Llibertat" que els van permetre de recollir uns 10.000 euros que es van enviar a les famílies dels presos polítics per finançar (entre altres coses) els desplaçaments a les presons de Madrid i al president català a l'exili a Bèlgica.

Finalment, els Angelets de la Terra van realitzar l'exposició col·lectiva "Visca per la Llibertat" de 50 fotoperiodistes sobre el procés d'independència, en resposta a la censura del festival internacional de fotoperiodisme “Visa pour l'Image”. Aquesta exposició es presenta en una quarantena de municipis de Catalunya Nord, Savoia, Alsàcia, Bretanya, Occitània, País Basc i Còrsega, al llarg del 2019, en col·laboració amb els municipis.

 

Música, projeccions, discursos, aquest esdeveniment festiu i unitari del 19 d’octubre és l’objectiu declarat dels Angelets de la Terra des de l’inici de les seves accions solidàries. Reunir tots aquells que demanen l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, més enllà de les diferències polítiques. El poble i els seus representants han de poder reunir-se per ocupar l’espai públic i mediàtic, per expressar en veu alta la seva indignació davant l’actitud de l’estat espanyol.

No repetim els errors del passat quan Europa va mirar cap a una altra banda davant la repressió de la dictadura franquista.

 

Criden a manifestar-se: Angelets de la Terra; Alcalde de Per

pinyà i president de Perpinyà Méditerranée Métropole; Col·lectiu dels 100 alcaldes solidaris de Catalunya Nord; Vicepresident del Consell Comarcal, Nicolas Garcia; Vicepresident del Consell Regional, Guy Esclopé; President de la Lliga de Drets Humans; Federació Sardanista del Rosselló; Agissons Pays Catalan; Associació de la Flama dels Països Catalans; Penya Barcelonista del Rosselló; ...

affiche manif 19 oct WEB